Untitled Document
Na začetno stran E-mail Kontakt
Untitled Document
Na začetno stran
Untitled Document
Na začetno stran Predstavitev PGD Nazarje Novice PGD Nazarje Intervencije PGD Nazarje Vozni park PGD Nazarje Zgodovina PGD Nazarje Foto galerije Video galerije Zanimivosti
Untitled Document
 
:: ZAPISNIKI
:: OBVESTILA ZA ČLANE
:: PREDPISI IN ZAKONODAJA
:: ČLANSKI FOTO/VIDEO
 
 
 
Untitled Document
 

Na spletu tudi PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO NAZARJE!
Spletna stran bo omogočala vsem obiskovalcem vpogled v delovanje PGD Nazarje, prav tako, pa bomo posredovali informacije o našem delu, kakor tudi aktualne informacije za naše člane...
Dobrodošli!

 
Untitled Document
 


 
 
Voščilo!
Dragi kolegi gasilci
Blagoslovljen Božič

in srečno, predvsem pa
zdravo v letu 2012 vam želi administrator spletne strani!
 
Poslano od PGD NAZARJE
PRAVILNIK O GASILSKIH UNIFORMAH, OZNAKAH, ČINIH, OPREMI TER IZKAZNICAH
Na tej povezavi je dostop do Pravilnik -a o gasilskih uniformah, oznakah, činih, opremi in izkaznicah.
Poslano od PGD NAZARJE
Dimniški požari

Ne podcenjujmo dimniških požarov
Smo sredi kurilne sezone in dimniški požari se kar vrstijo. Nekaj kratkih napotkov, tako za občane kot za gasilce in ne nazadnje tudi za dimnikarje.

Do požara v dimovodni napravi pride zaradi vžiga (ne samovžiga kot menijo nekateri »strokovnjaki") še gorljivih produktov v dimniku. Vzrok je navadno slabo vzdrževanja dimnika, dotrajanost dimnika ali celo slaba gradnja dimnika. Požari v dimovodnih napravah so pogostejši v starejših zgradbah in v klasičnih samo z opeko zidanih dimnikih

Da je prišlo do požara v dimniku nas opozarja; močan črn dim iz dimnika ali celo leteče iskre, prasketanje v dimniku, vroče rozete, slabše izgorevanje v peči ali štedilniku itd.., smrad po stanovanju, vroče stene dimnika.
V tem primeru naj občan nemudoma pokliče na 112 (center za obveščanje) in sporoči potrebne podatke za takojšnje aktiviranje pristojne gasilske enote, dimnikarjev itd..
Miselnost, da lahko dimnik zgori brez nadzora gasilcev in dimnikarjevega pregleda je zelo zgrešena in nevarna
Gašenje dimnika z vodo je zelo nevarno. Vedite, da pri zlitju samo 1 liter vode v dimnik nastane 1700 litrov pare. Dimovodna naprava ne zdrži tega pritiska in pride do porušitve dimnika. Pri gorenju dimnika lahko nastane tudi 1000 in več stopinj Celzija temperature.
Med tem odstranite vse gorljive materiale od dimnika, obvestite vse stanovalce in jih opozorite na morebitne posledice požara v dimniku. Gorenje v dimniku namreč navadno poteka delno nepopolno in nevarnost nastanka strupenega ogljikovega monoksida je velika.
Ne odpirajte dimniških vratc na podstrešju ali čistilnih vratc v kleti ali pritličju
Gasilska enota naj izvozi z najmanj GVC 16/25 in posadko 1 plus 4 ali 5
Gasilci naj gredo na pot z opremo kot je : ključi za dimniška vratca, vedrovka (najbolje je vsaj 2 kosa) ogledalo za pogled v dimnik, krtačo za čiščenje s katero pospešimo izgorevanje, najbolje je aktivirat pristojno dimnikarsko službo, kovinsko posodo za iznos vročih delcev pri spodnjih vratcih, kovinsko manjšo lopato. Zelo koristna je termokamera za opazovanja stanja v dimniku, v steni ali stropu.
Gasilci naj se opremijo po pravilih za požar, saj nikoli ne vemo na kakšno stanje naletimo na kraju požara.
Nadzorujmo požar do popolnega izgoretja in ohladitve vseh površin. To lahko traja tudi več ur. Imejmo pripravljeno cevno linijo z vodo. Postavimo gasilca pri vseh odprtinah dimnika in pregledujmo celoten potek dimnika. Vedite, da imajo starejši dimnike tudi kakšne skrite kotičke in da ne potekajo vedno točno vertikalno.
Gašenje z gasilnim prahom ABC je tudi možno, vendar predlagam, da se za to opcijo odločite le kadar zunaj močno piha veter in raznaša iskre na sosednje objekte ali v naravo kjer bi lahko prišlo do vžiga.
Med požarom v dimniku ne dovolimo strankam kurjenja v pečeh.
Poskrbimo, da bo po požaru dimnikar pregledal dimovodno napravo v celoti. Možnosti, da je požar pustil posledice na tuljavah ali stenah dimnika so velike.
Občani: Poskrbite za redno vzdrževanje dimnikov. Reklo, da ko vidimo dimnikarja se primemo za gumb, ker to prinaša srečo, še kako drži. Dimniški požar namreč lahko uniči vso naše premoženje in prinese nesluteno nesrečo v hišo.

Avtor prispevka forumaš Oskar

Poslano od PGD NAZARJE
Gasilski dom 2011
Avtor slike je Solar Igor 
  
Poslano od PGD NAZARJE
Kupili smo nov prenosnik FUJITSU in NEC projektor
Danes 3.11.2011 smo dobili nov prenosni računalnik Fujitsu LIFEBOOK E Series in NEC M320XG projektor za predavanja in predstavitve v večnamenski sobi.
Poslano od PGD NAZARJE

<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naslednja >>

 
Untitled Document
 
 

----------------------------------------------------------------------------

 
Error during DBMS connection:
Access denied for user 'pgdnazar_pgdn'@'localhost' (using password: YES)