Untitled Document
Na začetno stran E-mail Kontakt
Untitled Document
Na začetno stran
Untitled Document
Na začetno stran Predstavitev PGD Nazarje Novice PGD Nazarje Intervencije PGD Nazarje Vozni park PGD Nazarje Zgodovina PGD Nazarje Foto galerije Video galerije Zanimivosti
Untitled Document
 
:: ZAPISNIKI
:: OBVESTILA ZA ČLANE
:: PREDPISI IN ZAKONODAJA
:: ČLANSKI FOTO/VIDEO
 
 
 
Untitled Document
 

Na spletu tudi PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO NAZARJE!
Spletna stran bo omogočala vsem obiskovalcem vpogled v delovanje PGD Nazarje, prav tako, pa bomo posredovali informacije o našem delu, kakor tudi aktualne informacije za naše člane...
Dobrodošli!

 
Untitled Document
 


 
 
89.Občni zbor PGD Nazarje

V soboto 2.2.2013 je v večnamenski dvorani PGD Nazarje potekal 89. Občni zbor. Pričel se je ob 18.00 uri s pozdravom predsednika Krajner Romana. Po izvolitvi organov zbora se je odločalo tudi o načinu volitev in ker je bilo kandidatov za vodilne funkcije v PGD Nazarje samo po eden za vsako funkcijo je volilno telo odločilo, da bodo volitve javne. Zatem so sledila poročila o dejavnostih v letu 2012. V točki razprava po poročilih ni bilo komentarjev ali pripomb, sledilo je poročilo verifikacijske komisije, ki je ugotovila, da je zbor sklepčen. V nadaljevanju se je sprejel zaključni račun za leto 2012 in razrešil Upravni in Nadzorni odbor.
V točki volitve je kandidacijska komisija predstavila kandidate za vodilne funkcije v PGD Nazarje. Za vsako mesto se je prijavil samo po eden kandidat. Za predsednika je kandidiral stari predsednik Krajner Roman in bil tudi izvoljen, Za poveljnika je kandidiral stari poveljnik Cigale Boštjan in bil tudi izvoljen. Vsak je potem predstavil tudi svoje ekipo s katero bo izvrševal svoje poslanstvo. Za predsednika nadzornega odbora je kandidiral Glušič Franc in bil tudi izvoljen. Za predsednika disciplinske komisije pa je kandidiral Bastl Franc in bil ravno tako izvoljen.
Nato je novi-stari predsednik prebral plan dela za leto 2013, blagajnik pa je predstavil finančni načrt. Predlagana in potrjena je bila tudi manjša sprememba statuta in to v tistem členu kjer je zapisano koliko je zakonitih zastopnikov društva.
Sledila je podelitev odlikovanj , priznanj in napredovanj. Tu je potrebno omeniti, da je odlikovanje za posebne zasluge prejel stari-novi poveljnik Cigale Boštjan. Potekala je še izvolitev dveh delegatov za skupščino GZ ZSD in bila je dana možnost da člani podajo pobude in predloge.
Sledila je točka besede gostov. In po tej točki zaključek občnega zbora, ki se je nadaljeval v družabnem večeru.

Pozdrav Predsednika Krajner Romana (masko nosi zaradi preprečitve okužbe, ker je pred nedavno imel kirurški poseg)
  

Pozdrav županje občine Nazarje Podkrižnik Majde
  

Govor predsednika GZ ZSD Žuntar Janko-ta
 

Poslano od PGD NAZARJE
Usposabljanje NMP za vsa tri PGD v občini Nazarje

V nedeljo 20.01.2013 je v prostorih PGD Nazarje potekalo izobraževanje operativnih članov vseh treh društev občine Nazarje. Predavanje je zajemalo tematiko Nudenja Prve Mediciske Pomoči. Predavatelji so v teoretičnem delu opisali možne vzroke za poškodbe in kako se pristopi k nudenju prve pomoči, v drugem delu pa so nam na lutki prikazali  kako pristopimo k ponesrečencu, pri katerm sumimo, da ima zastoj srca in da ne diha. Pokazali so nam tudi uporabo difibrilatorja, obnovili smo namestitev visoke ovratnice in učinkovite imobilizacije z KED (Kendrick Exstrication Device), ter stabilizacije in prenos ponesrečenca z zajemalnimi nosili. To izobraževanje je bilo namesto odpadle občinske vaje v mesecu oktobru 2012. vsi pa vemo, da pa smo v začetku novembra imeli veliko dela z poplavami.
Kakorkoli to izobraževanje je bilo koristno in če bo pomaglo samo enemu ponesrečencu do boljše pomoči smo naredili dobro delo.

Nekaj slik:

  

Spoštovane gasilke, gasilci, veteranke, veterani, gasilska mladina!

Želimo vam prijetne praznike in vse dobro v letu 2013!

  PGD Nazarje

Poslano od PGD NAZARJE
8. Plenum GZS V Nazarjah odpadel

V Nazarjah v Domu kulture je dne: 8.12.2012 ob 10.00 uri bil sklican 8. Plenum Gasilske Zveze Slovenije. Prišli so delegati iz tistih delov Slovenije kjer snežne padavine niso bile prevelike ali pa so bile razmere na cestah bojše. Kljub temu, da se je nekaj časa čakalo je bilo delegatov premalo, tako, da se je v Nazarski dvorani odvil le neformalni del plenuma. Najprej so učenci Nazarske glasbene šole pod vodstvom Katje Gruber zapeli Slovensko himno, potem je moderator Kotnik Franci povabil predstavnika GZS da sta predstavila kako je potekalo pridruževanju mednarodnem gasilskem združenju CTIF kajti GZS letos praznuje 20. let članstva v tej organizaciji.Po predstavitvi je vse prisotne pozdravila ga. županja Majda Podkrižnik, nato predsednik GZ ZSD Janko Žuntar, nato gen.dir. na ministrstvu za zaščito in reševanje Darko But in na koncu še predsednik GZS Koren.Čisto na koncu so zapeli še učenci Nazarske šole in gostje in delegati so se rašli.

 

   

 

Poslano od PGD NAZARJE
Miklavž

         Dragi Miklavž prinesi nam nekaj EUR-jev, da bomo lahko sanirali (popravili) gasilski dom katerega večkrat kot Ti obiščejo velike vode. 

     

Poslano od PGD NAZARJE

<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naslednja >>

 
Untitled Document
 
 

----------------------------------------------------------------------------

 
[30 Apr 10] :: SPIN
news image
[10 Apr 10] :: POŽARNA OGROŽENOST
news image
[09 Apr 10] :: VREMENSKI SERVISI
news image
Stran [1/1]
 
----------------------------------------------------------------------------
   
 

AKTUALNE POVEZAVE

::
GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE
:: UPRAVA RS ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
:: GASILCI.ORG
:: PGD MOZIRJE
:: VULKAN
:: POLICIJA

 
----------------------------------------------------------------------------
   
 

KLIC V SILI: 112

Ko kličete 112 povejte:

KDO kliče
KAJ se je zgodilo
KJE se je zgodilo
KDAJ se je zgodilo
KOLIKO je ponesrečencev
kakšne so POŠKODBE
kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče (požar, nevarne snovi, poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )
kakšno POMOČ potrebujete

 
----------------------------------------------------------------------------
   
 

SISTEM JAVNEGA ALARMIRANJA

1. OPOZORILO NA NEVARNOST

:: enoličen zvok sirene, ki traja 2 minuti, se uporabi za napoved bližajoče se nevarnosti visoke vode, požara, ekološke in drugih nesreč.
Vključite radio ali TV in spremljajte obvestila o nevarnostih ter ukrepajte v skladu z njimi.

2. NEPOSREDNA NEVARNOST

:: zavijajoč zvok sirene, ki traja 1 minuto, se uporabi ob nevarnosti poplave, večjem požaru, radiološki in kemični nevarnosti, nevarnosti vojaškega napada ter ob drugih nevarnostih.
Vključite radio ali TV in poslušajte navodila o zaščitnih ukrepih ter ravnajte v skladu z njimi.

3. KONEC NEVARNOSTI

:: enoličen zvok sirene, ki traja 30 sekund, se obvezno uporabi po prenehanju nevarnosti, zaradi katere je bil dan znak za neposredno nevarnost.
Spremljajte radijska in televizijska obvestila.

4. PREIZKUS SIREN
:: je vsako prvo soboto v mesecu ob 12. uri in je enak znaku za konec nevarnosti!

2a. NEPOSREDNA NEVARNOST NESREČE S KLOROM

:: zvok sirene, ki traja 100 sekund: 30-sekundni zavijajoč zvok sirene, 40-sekundni enoličen zvok sirene in 30-sekundni zavijajoč zvok sirene, se uporabi ob uhajanju klora v okolje.
Uporabite osebna zaščitna sredstva. Takoj se umaknite v višje kraje v smeri proti vetru.

2b. NEPOSREDNA NEVARNOST POPLAVNEGA VALA

:: zavijajoč zvok sirene, ki traja 100 sekund: 4-sekundni intervali zvoka sirene z vmesnimi 4-sekundnimi premori, se uporabi ob prelivanju ali porušitvi pregrade na jezu vodne elektrarne.
Takoj zapustite ogroženo območje in se umaknite nad označeno raven, ki jo lahko doseže poplavni val.

 
----------------------------------------------------------------------------
   
 

STATISTIKA STRANI

Untitled DocumentTrenutno obiskovalcev na strani:

 
----------------------------------------------------------------------------
 

 

 
Untitled Document
 
Untitled Document
2010 © PGD Nazarje. Vse pravice pridržane. Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA.              Pogoji uporabe | Email