Untitled Document
Na začetno stran E-mail Kontakt
Untitled Document
Na začetno stran
Untitled Document
Na začetno stran Predstavitev PGD Nazarje Novice PGD Nazarje Intervencije PGD Nazarje Vozni park PGD Nazarje Zgodovina PGD Nazarje Foto galerije Video galerije Zanimivosti
Untitled Document
 
:: ZAPISNIKI
:: OBVESTILA ZA ČLANE
:: PREDPISI IN ZAKONODAJA
:: ČLANSKI FOTO/VIDEO
 
 
 
Untitled Document
 

Na spletu tudi PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO NAZARJE!
Spletna stran bo omogočala vsem obiskovalcem vpogled v delovanje PGD Nazarje, prav tako, pa bomo posredovali informacije o našem delu, kakor tudi aktualne informacije za naše člane...
Dobrodošli!

 
Untitled Document
 


 
 
Osnovni tečaj za gasilca

23.maja 2010 se je v Nazarjah končal osnovni tečaj za gasilca. Obiskovali so ga tečajniki iz PGD Nazarje in PGD Mozirje. Predavatelji so tečajnike seznanili z osnovami gasilske teorije in s praktičnimi vajami prikazali kako se uporablja gasilska tehnika.

 Skupinska slika na zelenici pred gasilskim domom PGD Nazarje 

Poslano od PGD NAZARJE
FLORJANOVA MAŠA V NAZARJAH

 

Gasilci gasilskih društev v nazarski občini se že tradicionalno srečujemo na dan, ko goduje sveti Florjan, zavetnik gasilcev. Letos se je preko 50 gasilcev gasilskih društev Nazarje, Gorica in Šmartno  zbralo 4. maja v frančiškanski cerkvi v Nazarjah.

 

Mašo je po namenu gasilcev vodil p. Franci. V pridigi se je zahvalil za vsakršno pomoč, ki smo jo gasilci že velikokrat nudili pomoči potrebnim. Pohvalil je pripravljenost gasilcev, da ob naravnih in drugih nesrečah priskočimo na pomoč ljudem v stiski.

 

Gasilci smo po maši bili deležni toplega sprejema v samostanski obednici, za kar se Frančiškanskemu samostanu Nazarje iskreno zahvaljujemo. Zahvala velja tudi nazarskim gospodinjam, ki so prispevale svoj delež  pri omenjeni pogostitvi.

 

Druženje se je nadaljevalo v gasilskem domu v Nazarjah, kjer smo gasilci izmenjali mnenja o nadaljnjem razvoju gasilstva v občini Nazarje.

 

Lepo je videti predstavnike vseh treh pgd društev občine Nazarje skupaj!Za več slik klikni: preberi več!

OBNOVA STREHE NA VEČJEM DELU GASILSKEGA DOMA

Strešna kritina na gasilskem domu je bila montirana koncem leta 1982 in je zaradi vremenskih vplivov in vgrajenih strešnih oken začela puščati. Načrti za zamenjavo dela strehe, predvsem tam kjer so vgrajena strešna okna in zbiranjem finančnih sredstev segajo že nekaj let nazaj, resneje pa se je začelo v letu 2009. Da nam v preteklem letu ta akcija ni uspela je kriva prezasedenost z delom obrtnika hkrati pa tudi člana našega društva Strnišnik Gregorja.
Ta izkušnja nas je izučila in tako smo se dogovorili, da letos takoj ko bodo vremeske razmere dopuščale pristopimo k sanaciji strehe.
Gradbeni odbor v sestavi: Krajner Roman, Cigale Boštjan, Krefl Miran in Strnišnik Gregor je organiziral nabavo nove kritine in lesne konstrukcije.
K delu se je pristopilo v sredini meseca marca in poleg obrtnika, ki je s svojo ekipo vodil dela so se akcije udeležili tudi člani gasilskega društva in po tednu dni in vložku več kot 20 tisoč evrov je streha dobila novo kritino, namesto strešnih oken pa se je zgradila frčada.
Prav je tudi, da se za veliko angažiranje zahvalimo vsem, ki so pri tem projektu sodelovali in jih poimensko naštejemo: Krajner Roman, Cigale Boštjan, Krefl Miran, Strnišnik Gregor, Urtelj Srečo ml., Solar Sebastjan, Fekner Branko, Krajner Nino, Strnišnik Filip, Podkrižnik Zoran, Strnišnik Toni, Krefl Ivan, Turk Jani, Klopčič Jani, Goličnik Janez, Žagar Anton, Grudnik Žiga, Krajner Alfonz, Štrucl Daniel, Goltnik Roman, Elzner Damjan, Ramšak Goran, Kramar Jože.

Predsednik je testiral transportno lestev.
 

  

 

In očitno je zdržala.Več slik na pod "preberi več"

<< Prejšnja 1 2 3 4 5 Naslednja >>

 
Untitled Document
 
 

----------------------------------------------------------------------------

 
Error during DBMS connection:
Access denied for user 'pgdnazar_pgdn'@'localhost' (using password: YES)